O inecuaţie
3 participanți
Pagina 1 din 1
O inecuaţie
Sa se rezolve inecuaţia unde .
Dacu- Advanced User
Puncte : 123
Data de inscriere : 29/10/2013
Re: O inecuaţie
Ce este cu această ecuaţie? Ne dai teme pentru acasă?
Dacă ai neclarităţi în rezolvarea ei spune concret unde te-ai încurcat sau ce anume nu-ţi iese.
Dacă vrei să ştii cum se rezolvă, pe viitor întreabă "Cum se rezolvă ecuaţia...?".
Dacă ai neclarităţi în rezolvarea ei spune concret unde te-ai încurcat sau ce anume nu-ţi iese.
Dacă vrei să ştii cum se rezolvă, pe viitor întreabă "Cum se rezolvă ecuaţia...?".
Domnu' adiministrator eu ştiu sa o rezolv dar vreu să văd ce "Cunoaştere şi stiinţă" au unii de p-aci....Administrator a scris:Ce este cu această ecuaţie? Ne dai teme pentru acasă?
Dacu- Advanced User
Iar vii asa ceva ? )
O gandesti la fel ca si cealalta care ai mai inventat-o dincolo.
Eu o fac daca si tu imi faci inmultirea a 6 matrici 4/4 simplute
Nu ca nu as stii sa le inmultesc dar mie lene ....
Orakle- Advanced User
Puncte : 180
Data de inscriere : 05/09/2013
Inecuaţia propusă de mine aici este uşoară şi ştii ce tăraboi ai făcut "dincolo" la o inecuaţie mai uşoară..... .....Orakle a scris:Iar vii asa ceva ? )
Dacu- Advanced User
Da stiu...
Problema era ca l-am facut din cap nu am luat pixul la el decat f tarziu,nu am observat ca daca faci substitutia ix inegalitatea se poate reduce la o problema in iR.
Si asta banuiesc ca se face la fel pana la un moment dat.(ix^2=t) dupa care cand revii din substitutie trebuie sa fi atent.
Problema era ca l-am facut din cap nu am luat pixul la el decat f tarziu,nu am observat ca daca faci substitutia ix inegalitatea se poate reduce la o problema in iR.
Si asta banuiesc ca se face la fel pana la un moment dat.(ix^2=t) dupa care cand revii din substitutie trebuie sa fi atent.
Orakle- Advanced User
Ce substituţie este aia...continuă...dă detalii...
Dacu- Advanced User
Timpul e pretios ! Faci in locul meu inmultirea celor 6 matrici ?Dacu a scris:Ce substituţie este aia...continuă...dă detalii...
Daca da incerc si eu sa gasesc o metoda de rezolvare.Nu e sigur ca gasesc dar macar ma strofoc
PS
Daca ai rezolvarea ... nu ne mai freca la cap.Posteaza si vedem daca e corecta sau nu
Orakle- Advanced User
Dă odată matricile alea ,căposule, că văd că nu ştii tabla înmultirii....Orakle a scris:Timpul e pretios ! Faci in locul meu inmultirea celor 6 matrici ?Dacu a scris:Ce substituţie este aia...continuă...dă detalii...
Daca da incerc si eu sa gasesc o metoda de rezolvare.Nu e sigur ca gasesc dar macar ma strofoc
PS
Daca ai rezolvarea ... nu ne mai freca la cap.Posteaza si vedem daca e corecta sau nu
Dacu- Advanced User
Dacu a scris:Sa se rezolve inecuaţia unde .
Rescriem inecuaţia sub forma :
Folosim notatia :
Rezulta:
Rezolvand aceasta inegalitate rezulta:
sau mai frumos exprimat : adica orice t care satisface una dintre inegalitati este solutie.
Revenind la notatia initiala rezulta:
unde il vom considera un numar complex cu forma algebrica: de unde rezulta : respectiv:
Cu aceste precizari limitarile pentru x devin :
Pentru ca aceasta inegalitate sa aiba sens (multimea numerelor complexe nu este o multime ordonata) partea complexa trebuie sa fie 0 in concluzie rezulta:
de unde obtinem :
Pentru aceasta egalitate de module avem doua cazuri :
1. Cazul caz in care limitarile devin:
revenind la notatiile cu intervale putem scrie:
echivalent cu :
respectiv echivalent cu :
evident fara solutii pe ramura negativa deoarece a numar real si patratul lui a este pozitiv pentru orice a.In concluzie ramanem doar cu solutiile :
echivalente cu :
In concluzie orice numar complex de forma : unde a apartine intervalului mai sus amintit este solutie
2 Cazul caz in care inegalitatea devine:
Se procederaza similar ca si in cazul 1
PS
Parantezele la +- inf nu sunt bine puse dar asa raman eu nu le mai corectez ! Cine intelege intelege si asa cine nu vrea sau nu poate oricum nu are grija lor
Ma mai uit maine daca este vre-o greseala
Matricile le trimit mai incolo (inca nu stiu exact ce vreau de la ele)
Orakle- Advanced User
Rezolvarea inecuaţiei este totuna cu rezolvarea ecuaţiei bipătrate unde şi deci ecuaţia bipătrată are soluţiile:
şi
Ai înţeles???Dacă nu ai înţeles atunci bea nişte lapte bătut adică lapte prins....
şi
Ai înţeles???Dacă nu ai înţeles atunci bea nişte lapte bătut adică lapte prins....
Ultima editare efectuata de catre Dacu in Sam Apr 30, 2016 3:36 pm, editata de 1 ori
Dacu- Advanced User
Expliciteaza radicalii nu fi putoare ! Sper ca te pricepi.
Pun pariu pe ce vrei tu ca rezultatul este acelasi cu ce am obtinut eu.
Pun pariu pe ce vrei tu ca rezultatul este acelasi cu ce am obtinut eu.
Orakle- Advanced User
Orakle a scris:Dacu a scris:Sa se rezolve inecuaţia unde .
Rescriem inecuaţia sub forma :
Folosim notatia :
Rezulta:
Rezolvand aceasta inegalitate rezulta:
sau mai frumos exprimat : adica orice t care satisface una dintre inegalitati este solutie.
Revenind la notatia initiala rezulta:
unde il vom considera un numar complex cu forma algebrica: de unde rezulta : respectiv:
Cu aceste precizari limitarile pentru x devin :
Pentru ca aceasta inegalitate sa aiba sens (multimea numerelor complexe nu este o multime ordonata) partea complexa trebuie sa fie 0 in concluzie rezulta:
de unde obtinem :
Pentru aceasta egalitate de module avem doua cazuri :
1. Cazul caz in care limitarile devin:
revenind la notatiile cu intervale putem scrie:
echivalent cu :
respectiv echivalent cu :
evident fara solutii pe ramura negativa deoarece a numar real si patratul lui a este pozitiv pentru orice a.In concluzie ramanem doar cu solutiile :
echivalente cu :
In concluzie orice numar complex de forma : unde a apartine intervalului mai sus amintit este solutie
2 Cazul caz in care inegalitatea devine:
Se procederaza similar ca si in cazul 1
PS
Parantezele la +- inf nu sunt bine puse dar asa raman eu nu le mai corectez ! Cine intelege intelege si asa cine nu vrea sau nu poate oricum nu are grija lor
Ma mai uit maine daca este vre-o greseala
Matricile le trimit mai incolo (inca nu stiu exact ce vreau de la ele)
Rationamentul tău pute a necunoaştere=neştiinţă...Uite ce stupizenii poţi scrie:
şi de unde ar rezulta că .
Te-ai scărpinat la urechea stângă cu mâna dreaptă după ceafă....
Văzând raţionamentul tău stupid şi lung nici nu am vrut şi nici nu mai vreau sa văd dacă ai dat sau nu toate soluţiile inecuaţiei...
-------------------------------------------------------------------
Rezolvarea mea este simplă şi foarte clară deoarece nu mai sunt necesare alte explicaţii întrucât se bazează practic pe modul de rezolvare a unei ecuaţii de gradul 2 cu coieficienţi complecşi....
Dacu- Advanced User
"sau mai frumos exprimat : adica orice t care satisface una dintre inegalitati este solutie."
Ti-am explicitat clar ce scrie acolo.Nu este t mai mare decat 3 si mai mic decat -1
Hai cu EXPLICITAREA RADICALILOR daca te duce capasorul si daca vrei sa continuam colaborarea
Daca faci pe prostul sau chiar esti te rog frumos sa nu te mai bagi in seama cu mine ca nu iti mai raspund.
O seara placuta !
Ti-am explicitat clar ce scrie acolo.Nu este t mai mare decat 3 si mai mic decat -1
Hai cu EXPLICITAREA RADICALILOR daca te duce capasorul si daca vrei sa continuam colaborarea
Daca faci pe prostul sau chiar esti te rog frumos sa nu te mai bagi in seama cu mine ca nu iti mai raspund.
O seara placuta !
Orakle- Advanced User
Bei,lunaticule susţii în continuare inepţia ????Cred că eşti bat deja!Nu cred ca ai luat bacalaureatul....Orakle a scris:"sau mai frumos exprimat : adica orice t care satisface una dintre inegalitati este solutie."
O seara placuta !
Eu te-am pus să-mi dai replica sau tu te-ai băgat ca musca-n lapte ca prostu'????
Dacu- Advanced User
Sezi bland ca iar ajungi in offsaid !
Problema nu am rezolvat-o de dragul tau asa cum crezi ,am gasit aplicatii interesante ale acestor tipuri de ecuatii.
Pentru inecuatii de acest tip nu stiu nici o aplicatie dar asta nu inseamna ca exista.
Problema nu am rezolvat-o de dragul tau asa cum crezi ,am gasit aplicatii interesante ale acestor tipuri de ecuatii.
Pentru inecuatii de acest tip nu stiu nici o aplicatie dar asta nu inseamna ca exista.
Orakle- Advanced User
De ce nu recunoşti că ai greşit????Orakle a scris:Sezi bland ca iar ajungi in offsaid !
Dacu- Advanced User
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|